Ocolul Silvic de la Rusca Montană ar putea rămâne fără atestatul de exploatare forestieră

ocol rusca

În urma unui control efectuat recent de reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin la Ocolul Silvic Rusca Montană s-au aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei. De asemenea, s-a demarat procedura de retragere a atestatului de exploatare forestieră și s-a înaintat Parchetului o plângere penală.

„Într-un singur parchet, exploatat în regie proprie de angajații ocolului silvic au fost identificate un număr de 476 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori cu un volum de 171 mc și o valoare a prejudiciului de 55077 lei. Pe lângă parchetul de exploatare, au mai fost identificate 19 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori a căror volum este de 10,7 mc, cu o valoare a prejudiciului de 3392 lei. Menționăm faptul că până la data prezentului control, personalul ocolului a verificat acest parchet de două ori fără a consemna nereguli“, au precizat cei din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara.

Totodată s-a constatat că nu au fost respectate normele tehnice la lucrările de punere în valoare a masei lemnoase, nefiind calculat întregul volum de masă lemnoasă destinat exploatării prin omisiunea marcării tuturor arborilor de pe suprafața parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =