O nouă serie de expoziții la Muzeul Banatului Montan din Reșița

obiecte restaurate

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Banatului Montan din Reșița deschide sezonul expozițional de iarnă cu prima expoziție din seria „Restaurări din patrimoniul MUZEULUI BANATULUI MONTAN”. În cadrul acestei expoziții sunt expuse bunuri culturale restaurate în anul 2023, pe mai multe tipuri de material suport: textil, hârtie, ceramică și metal.

După cum afirmă reprezentanții Muzeului Banatuuli Montan, unul dintre scopurile restaurării este de a stabiliza materialul suport, iar pe de altă parte de a-i reda frumusețea de altădată. De asemenea, se mai dorește evidențierea importanței procesului de restaurare și de conservare a obiectelor de patrimoniu, precum și rolul patrimoniului cultural mobil în ansamblul patrimoniului național. Astfel, pot fi redate circuitului expopzițional o serie de piese care nu au putut fi expuse pînă acum din cauza stării lor.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie la ora 11,30, în foaierul instituției cărășene. În completarea acestui eveniment, începând cu ora 12, va avea loc un atelier de cusut pentru copii susținut de artizanul Daliana Crișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − five =