Cărăşenii intraţi în carantină în timpul stării de urgenţă au scăpat de această măsură

unnamed4 e1586005390922

Conform Instituţiei Prefectului Caraş-Severin, începând de astăzi, în judeţ cei care au intrat în centrele de carantină pe perioada stării de urgenţă, au putut pleca acasă.

„Centrele de carantinare care au rămas deschise sunt în continuare pregătite să asigure spaţii necesare pentru persoanele care sosesc în România din alte ţări şi nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie sau care solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia”, spun reprezentanţii instituţiei judeţene.

De asemenea, în aceste centre de carantină rămase deschise vor fi introduse în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie. Persoanele în cauză vor fi obligate, conform legii, să suporte contravaloarea pentru cazare şi hrană pe perioada de carantinare.

Flavius Militaru, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, spune că ieri polițiștii au depistat un cetăţean care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acesta fiind condus într-un centru de carantină pentru următoarele 14 zile, urmând, conform legii, să suporte și costurile generate în această perioadă.

Totodată, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu o amendă de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 3.500 de persoane izolate
La momentul transmiterii acestui comunicat, în judeţul nostru avem 3517 persoane în izolare la locuinţă/altă locaţie, patru persoane se află la cerere în centrele de carantină şi o persoană(cazul menţionat mai sus) se află în carantină obligatorie, ca urmare a nerespectării regulilor de carantină/izolare la domiciliu/altă locuinţă.

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin s-au efectuat 1557 de teste, iar în acest moment doar şase pacienţi se mai află internaţi în spital.