Muzeul virtual din Caransebeş a devenit… realitate!

muzeu virtual

Muzeul Virtual poate fi accesat foarte ușor, de pe telefonul mobil, au anunţat recent reprezentanţii Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş.

Cei interesați pot admira 90 de piese de Tezaur, descoperite la Biserica Medievală din Caransebeș, precum și clădirea Principia, din cadrul Castrului Roman Tibiscum Jupa.

Pentru aceasta, trebuie urmaţi câţova paşi: accesaţi www.muzeul-caransebes.ro; intraţi pe Muzeu Virtual; accesaţi Clădirea Principia – Situl Arheologic Tibiscum Jupa; pentru a putea avea această experiență, se achită 5 lei, cu cardul; în caz ca doar doriţi să aveţi o idee despre ce este vorba, ca să vă convingeţi că merită cei 5 lei, puteţi accesa, gratuit, linkul pentru a vedea un soldat roman la Tibiscum; după ce aţi plătit, puteţi să rămâneţi trei ore ancorat în realitatea virtuală.

Muzeul Caransebeș este primul muzeu din țară care a reconstituit virtual/digitat o clădire romană dintr-un sit arheologic, se mai arată în comunicatul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − ten =