Mobilizare de forţe la Reşiţa în cadrul campaniei umanitare „Adoptă un salon”

IMG 5339

Încă de la primele ore ale dimineţii, în curtea Staţionarului II al Spitalului Judeţean Reşiţa au început să vină primii voluntari ai campaniei umanitare „Adoptă un salon”. Iniţiată de Lili Gherle, Liga Studenţilor şi Crucea Roşie, campania are ca scop renovarea în câteva zile acelor trei saloane de pe Secţia de Cardiologie a instituţiei spitaliceşti.

Îmbucurător este faptul că oamenii au fost receptivi, iar până în momentul de faţă s-au strâns 6.000 de lei. Doritorii mai pot face donaţii şi în zilele următoare, fie personal la cei care muncesc ore întregi la spital, fie în contul bancar deschis de Liga Studenţilor: RO52BRDE110SV16556251100.

Ilona Voinea, medic specialist cardiolog spune că are foarte mari emoţii: „le mulţumesc tuturor. Noi îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să se implice în această campanie”, a mai adăugat Ilona Voinea. Waldemar Murgu, managerul spitalului a fost şi el prezent încă de la primele ore, ajutând personalul să scoată bunurile din saloane pentru ca voluntarii să se apuce de treabă. „E minunat că sunt asemenea oameni care au înţeles necesitatea unor astfel de acţiuni şi mă bucur că putem schimba ceva în bine pentru pacienţi”, a spus managerul.

Aşadar, sub coordonarea atentă a iniţiatorului Lili Gherle, primul salon a fost „adoptat” de cei de la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, al doilea de familia lui Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, iar voluntarii de la Crucea Roşie se ocupă de cel de al treilea salon. Lucrările trebuie finalizate până duminică, pentru ca de luni pacienţii să beneficieze de tot confortul. Reşiţenii sunt aşteptaţi să dea o mână de ajutor, la Staţionarul II (vis-a-vis de Policlinică), Secţia Cardiologie, începând cu ora 8.30.