Ministerul Dezvoltării a aprobat cererea de finanțare pentru reabilitarea Muzeului Banatului Montan din Reșița

muzeu

Ieri, Muzeul Banatului Montan Reşiţa a obţinut o finanţare de 10.462.176,90 lei prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 5, Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, pentru proiectul „Renovarea energetică a Muzeului Banatului Montan”, depus prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Valoarea proiectului este de 10.462.176,90 de lei cu TVA, iar lucrările ar trebui să se finalizeze în 24 de luni.

Livia magina, actualul manager al instituției spune că obiectivele proiectului sunt izolarea pereţilor cu vată minerală și placarea fațadei ventilată cu piatră naturală, izolarea termică a intradosurilor și protejarea cu tencuieli decorative și înlocuirea tâmplăriei. De asemenea, lucrările prevăd și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel; izolarea termică a planșeului peste sol; realizarea hidroizolației corespunzătoare pe perimetrul clădirii; introducerea pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice ca sursă regenerabilă de energie și refacerea teraselor necirculabile.

„Proiectul finanțat are numeroase beneficii socio-economice de importanță socială majoră. Menţionăm că este prima renovare a clădirii care adăposteşte patrimoniul cultural al judeţului Caraş-Severin, de la darea sa în folosinţă în anul 1987“, a mai precizat Magina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =