Medicii de familie sunt rugaţi să acorde mare atenție celor aflaţi în autoizolare

Medicii de familie sunt rugaţi să acorde mare atenție celor aflaţi în autoizolare

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin roagă medicii de familie din județ să acorde mare atenție monitorizării și consultării persoanelor aflate în autoizolare după ce au călătorit în state afectate.

„Aceste persoane se află și vor intra în continuare în evidența medicilor de familie, care trebuie să-i consulte, urmând ca în final să le elibereze adeverința necesară de ieșire din starea de autoizolare care le va servi la acordarea concediului medical. În cazul în care există persoane pe listele medicilor de familie care prezinte simptome respiratorii, medicii trebuie să îi sfătuiască să rămână acasă și să urmeze conduita și tratamentul prescris”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

Dacă apar simptome la cei care se află în autoizolare, există atunci recomandarea să fie anunțată DSP Caraș-Severin sau, în caz de urgență, să se sune la 112, cu specificațiile necesare. Persoanele aflate în autoizolare trebuie să precizeze acest lucru atunci când sună la medic.

Comentarii