Măsuri speciale anti-Covid-19 impuse locuitorilor din comuna Buchin

covid19

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), întrunit astăzi, 11 august, la sediul Palatului administrativ. În cadrul ședinței s-a subliniat faptul că, potrivit datelor preluate de pe site-ul Ministerului Sănătății, în data de 11 august, care conţine nota referitoare la faptul că, în platforma Corona-Forms, cinci dintre cele şapte persoane confirmate pozitiv cu Covid-19 din comuna Buchin au domiciliul stabil în municipiul Caransebeş, dar rezidenţa este de fapt în satul Valea Timișului. Ca urmare a acestui fapt, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a recalculat pe baza datelor deţinute, incidența la nivelul comunei Buchin, incidenţa reală fiind de 3,46/1.000 de locuitori.

Dintre măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin şi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 amintim:

,,(…) 3. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;

4. Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber;

5. Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este interzisă;

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este interzisă. (…)

11. Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;

12. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;

13. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile (12.08.2021-25.08.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin de astăzi, prefectul Cristian Gâfu a făcut din nou apel la responsabilitatea civică, subliniind necesitatea vaccinării ca măsură sigură şi eficientă de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV 2, având în vedere apariţia în judeţul Caraş-Severin a noi cazuri de infecţie în ultimele 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =