Marcel Vela: „Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe”

Marcel Vela 1

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a făcut în această seară mai multe precizări cu privire la noile măsuri ce se impun odată cu starea de urgenţă instaurată ieri. Ministrul a ţinut să precizeze că nu se pune problema raţionalizării alimentelor sau închiderea oraşelor. Vela a declarat că se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare în baruri, restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

„Este permisă organizarea de către aceste firme a activităţii de comercializare a alimentelor şi băturilor care nu presupun rămânerea clienţilor în aceste localuri. Se suspendă toate activităţile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire personală în spaţii închise. Se interzice organizarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spaţii închise. Organizatorii evenimentelor organizate în spaţii deschise ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligaţi să asigure distanţa de minimum un metru între participanţi. Am decis cu privire la transportul de marfă că toţi şoferii vehiculelor de capacitate peste 3,5 tone au obligaţia ca la frontieră să aibă şi să poarte mijloace individuale de protecţie, precum dezinfectant, mănuşi”.

Vela a mai precizat că: „şoferii care vin din zone roşii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere nu manifestă simptome. Cu privire la export: ansamblele şi subansamblele fabricate în România nu fac obiectul restricţiilor la export.

Se supendă toate zborurile aeriene Spania-România pentru 14 zile, măsura intră în vigoare din 18 martie, ora 18.00. Zborurile din Italia: s-a prelungit măsura suspendării acestora pentru încă 14 zile începând din 23 martie.”