Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat noi măsuri legate de starea de urgenţă

ministrul de interne marcel vela foto gov ro 1

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat astăzi, 15 martie, noi măsuri ce vor fi aplicate în următoarea perioadă. Astfel că toate persoanele care vin în România din țări unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecție cu COVID-19 trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile. Această măsure se adresează persoanelor care nu au simptome.

Măsura intră în vigoare duminică seară, de la ora 21.00, ora de intrare în România, pe cale aeriană sau rutieră. O altă decizie se referă la obligația ITM-urilor de a verifica modul de implementare a măsurilor impuse privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare.

Potrivit ministrului Marcel Vela, instituirea stării de urgenţă, este atent analizată de o echipă mixtă ce va lucra împreună în interesul cetăţenilor. “De aseară, o echipă formată din reprezentanți ai tuturor ministerelor am lucrat non stop pentru a transmite azi premierului, conform legii, nota de fundamentare care va fi prezentată președintelui în vederea emiterii decretului. Instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea mediului de viață, este spre binele tuturor. Fac apel la calm și solidaritate, este momentul să fim uniți, toleranți, să ne ajutăm fiecare. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri, este o măsură care vine în sprijinul autorităților pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor”, a declarat Vela.

Ministrul a ţinut să mai precizeze faptul că este foarte important ca cetăţenii să îşi păstreze calmul şi să evite deplasările , să limiteze contactul cu alte persoane şi să se informeze din surse sigure.