Lucrările renumitului pictor Dumitru Gorzo, în expoziție la Reșița

Gorzo

În perioada 18 mai – 20 mai 2021 va avea loc la Reșița un eveniment de artă și cultură, care poartă semnătura pictorului maramureșean de renume internațional, Dumitru Gorzo.

Expoziția de picturi intitulată „Picturi cu vârf și îndesat“ va fi expusă pe frontispiciul Muzeului Banatului Montan Reșița și va fi prima dintr-un tur de expoziții în toate orațele din România. Pe platoul din fața muzeului va fi prezent „Gheorghe“ o construcție realizată la începutul sec. al XX-lea, Ieud, Maramureș, de către bunicul artistului şi care care își continuă povestea începută sub formă de casă în Maramureș, devenit casă ruptă, casă sculptură, obiect în fața Muzeului Național de Artă Contemporană în 2019, grămadă de lemne la Combinatul Fondului Plastic.

Reprezentanții Primăriei Reșița spun că se va realiza și o intervenţie asupra Magazinului Universal Reșița, intervenție care presupune amplasarea a peste 200 de picturi și desene noi, pe toată suprafața vitrată a acestuia. Noaptea, magazinul va fi inundat în lumină, picturile vor deveni vitraliu întors și magazinul va deveni un lightbox. Cărbunii din desenele și picturile noi au fost arși la Reșița.

”Îmi doresc să fac din Reșița un oraș boutique, iar un oraş boutique trebuie să fie deschis către cultută și artă contemporană care să transforme Reşiţa într-un oraș avangardist, participativ, colorat, prietenos și deschis din punct de vedere cultural și social. Îi mulțumesc lui Dumitru Gorzo că a acceptat invitația noastră de a deschide turul de expoziții la Reșița și vă aștept pe toți la vernisaj”, a declarat primarul Ioan Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − two =