Lucrările la şcoala şi grădiniţa din Celnic, Anina, sunt pe ultima sută de metri

Lucrările la şcoala şi grădiniţa din Celnic, Anina, sunt pe ultima sută de metri

Proiectul de reabilitare și dotare a Școlii și Grădiniței Celnic va fi finalizat în această vară, suţin reprezentanţii Primăriei Anina. Valoarea totală a investiției este de 468.340 Euro (2.201.188,00 lei), din care contribuţia primăriei este de 21.077 Euro (99.061,00 lei).

Gheorghe Românu, edilul oraşului spune că imobilul a fost total reabilitat. Au fost refăcute instalațiile electrice și sanitare, s-au făcut instalațiile de încălzire centrală şi s-a montat o centrală termică pe lemne, s-au refăcut canalizările în incintă precum și racordurile și branșamentele la utilități, fiind reconfigurate și reamenajate grupurile sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

Pentru a corespunde noilor prevederi privind prevenirea şi stingerea incendiilor au fost realizate scări noi pentru acces la etajul clădirii precum şi o nouă uşă de acces direct la etaj. S-a refăcut şarpanta şi învelitoarea, s-au refăcut tencuielile şi zugrăvelile interioare ale clădirii, s-au schimbat uşile interioare şi exterioare precum şi geamurile, s-a montat termosisten şi s-au refăcut zugrăvelile exterioare.

„Din contribuţia proprie menţionată mai sus, pe lângă faptul că au fost achitate taxele legale la ISC şi plata dirigintelui de şantier, se vor cumpăra echipamentele necesare amenajării unui cabinet de informatică pentru 16 elevi. În plus, Primăria Anina va asigura fondurile necesare amenajării curţii, care nu a făcut parte din proiect. Urmare a finalizării şi a acestui proiect, pe lângă cele finalizate în anii trecuţi, toate instituțiile de învățământ de pe raza orașului vor oferi condiții europene pentru derularea procesului didactic, odată cu începerea anului şcolar 2020 – 2021”, a declarat Gheorghe Românu, primarul oraşului Anina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − one =