În scurt timp, Anina va avea un obiectiv turistic unic în România

put anina

În scurt timp, oraşul Anina va avea un obiectiv turistic cum nu se mai află altul în România, care va atrage o mulţime de turişti în actuala staţiune, lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a monumentului de Clasa A – Ansamblul Puţului I Anina” fiind în plină desfăşurare.

,,În urmă cu trei ani am gândit un proiect măreţ prin care să putem transforma incinta Puţului I într-un muzeu al Mineritului. Am satisfacţia de a anunţa că lucrările au demarat în 12 noiembrie, iar peste 24 de luni, Anina va avea un obiectiv turistic unic în ţară”, a declarat primarul oraşului, Gheorghe Românu.

Cu o valoare a investiţiei de 15.191.231 lei, proiectul are ca obiectiv amenajarea și dotarea monumentelor Puțul I și Mașina de extracție cu aburi care compun „ANSAMBLUL PUȚULUI I, ANINA” în scopul înființării Muzeului Mineritului Anina şi asigurării accesului în deplină siguranță pentru toate categoriile de vizitatori. De asemenea, se doreşte promovarea noului Muzeu al Mineritului Anina (monumentele Puțul I și Mașina de extracție cu aburi care compun „ANSAMBLUL PUȚULUI I, ANINA”) și însușirea rolului de Centru polizator în dezvoltarea locală și regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 3 =