Lucrările pentru tramvai restricționează circulația în noi zone din cartierul reșițean Govândari

lucrari tramvai

Având în vedere extinderea pe un nou tronson a lucrărilor de modernizare a transportului public electric efectuat cu tramvaiul, de către PORR, pe Bd. Republicii, începând cu data 27 iunie 2022, ora 9.00, și până la finalizarea sectorului de drum, se închide/restricționează temporar circulația autovehiculelor pe Bulevardul Republicii, de la intersecția cu Str. Progresului, până la sensul giratoriu de la Intim – închidere tronson de drum corespunzător zonei Micro I sensul de mers în sus; Bulevardul Republicii de la intersecția cu Str. Făgărașului și Bd. Muncii, până la intersecția Bd. Republicii cu Str. Progresului, respectiv Bd. Republicii cu Str. Țarcului – închidere tronson Micro III și IV.

În zona Pasajului Intim, pe sensul de mers în sus, se restricționează în continuare circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre Strada Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția de la Intim funcționează ca sens giratoriu.

Potrivit Primăriei Reșița, Bulevardul Republicii, sensul de mers în jos, de la sensul giratoriu Intim, rămâne deschis circulației pe ambele benzi cu acces spre Progresului – Bd. Muncii, respectiv Strada Țarcului – Strada Făgărașului.

Transportul public local de călători se va efectua pe Bd. Muncii la mersul în sus spre Centrul Civic (de la Renk la Intim), suplimentar cu stațiile aferente pentru îmbarcare/debarcare călători corespunzătoare zonei Micro I: Intim (Parcul Copilului) și Stația C.F.R. Reșița Nord (Biserica Greco-Catolică de pe Bd. Muncii).

Pentru accesul facil din zona Intim-Victoria doar până spre zona Stației C.F.R. Reșița Nord se asigură gratuit transportul persoanelor pe acest tronson, care se deplasează în continuare în partea de sus a municipiului Reșița (legătură pentru sensul de mers Govândari-Centru).

„Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile, urmând a fi comunicate în timp util. Rugăm toți participanții la trafic să elibereze locurile de parcare stradale de pe Bd. Republicii tronson Micro III și IV și să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier. Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore“, au transmis reprezentanții administrației locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + twenty =