Lucrări de sculptură monumentală în metal vor fi expuse în apropiere de Hala Minda din Reșița

hala minda

Primăria Municipiului Reșița lansează proiectul „ReMetal 2021” – un program care face parte din strategia orașului de regenerare urbană, prin industrii creative.

„În 16 septembrie 2021 vom dezveli, în vecinătatea Halei Minda, șase lucrări de sculptură monumentală în metal, proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad. Proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea (http://www.interreg-danube.eu/) este proiectul – pilot prin care dorim să definim viitoarele dezvoltări și funcționalități pentru Hala Minda, clădire parte din patrimonial industrial al municipiului Reșiței. Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, prin obținerea de finanțări pentru dotarea acesteia cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înființa un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului“, au declarat reprezentanții primăriei Reșița.

Realizarea lucrărilor, ce vor avea dimensiuni cuprinse între 4 și 6 metri, presupune proiectarea individuală, pe baza machetelor și schițelor realizate de artiști menționați, urmată de procese tehnologice de mare finețe pentru a crea aceste obiecte unicat se realizează cu ajutorul Plastomet S.A. și Spaleck S.R.L și la firma PAB România S.R.L din Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − one =