Liberalii cer schimbarea lui Ionuţ Popovici din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean

IONUT POPOVICI

Consilierii judeţeni PNL au depus la Secretariatul Consiliului Judeţean Caraş-Severin proiectul de hotărâre privind  eliberarea lui Ionuț Mihai Popovici din functia de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În expunerea de motive se arată, între altele, că Ionuţ Popovici nu a derulat nicio acţiune preventivă punctuală la nivelul instituţiilor de care a răspuns, respectiv cele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în afara controalelor, nici in ceea ce privește masurile de protecție și asistență, nici in ceea ce privește managementul administrativ, financiar, al resurselor umane, actiuni preventive care să fie prezentate plenului Consiliului județean, rezumându-se doar la preluarea unor concepte rezultate din dispoziții legale care trebuiau puse in aplicare.

Potrivit iniţiatorilor proiectului de hotărâre, în mandatul vicepreşedintelui Ionuţ Popovici au avut loc o serie de evenimente în centrele de plasament din judeţ, în special în cel de la Zăgujeni, cum ar fi: trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, prostituţie cu minore, sinuciderea unui minor şi accidentarea mortală a unei persoane internată în Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa.

Mai mult, vicepreşedintele Popovici i se reproşează că nu cunoaşte faptul că DGASPC Caraş-Severin trebuie să asigure protecţia tuturor copiilor din judeţ, chiar dacă aceştia se află într-un mediu familial normal, dar şi faptul că nu şi-a prezentat raportul anual de activitate.

Concluzia liberalilor: „Nu a avut o activitate care să poate fi adusă la cunoștința locuitorilor județului Caraș-Severin și care să necesite ocuparea în continuare a funcției de vicepreședinte al consiliului județean“.

Ionuţ Popovici poate fi schimbat din funcţie cu votul a două treimi din totalul consilierilor judeţeni. Adică, 21 din 33. Acest lucru înseamnă că iniţiatorii proiectului de hotărâre, 13 la număr, ar mai avea nevoie de votul a cel puţin opt consilieri social-democraţi.

Situaţie ingrată, pentru că ar da motiv de interpretări, gen apariţie USL în variantă cărăşeană, dar nu imposibilă.

Să nu uităm că, prin cele două voturi aduse de PMP în urma negocierilor de la începutul acestui mandat, PSD a câştigat conducerea conducerea Consiliului judeţean, trimiţând PNL în Opoziţie. În mod normal, PSD ar trebui să-i întoarcă serviciul lui Ionuţ Popovici. Dar ce mai este normal astăzi, mai ales în politică?