LA UEMR va funcționa un centru de învățare, cu fonduri de la Banca Mondială

10

Începând cu primul semestru al anului universitar 2020-2021, a Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, va fi înființat centrul de învățare „UEM – Real students’ dreams“. (UEM-RSD), Acest lucru se realizează printr-un proiect competitiv privind Învățământul Secundar (ROSE) al Ministerului Educației și Cercetării Schema de Granturi pentru Universități – Centre de învăţare (SGCU-CI), cu fonduri de la Banca Mondială.

Cu un buget total eligibil nerambursabil de 1.322.617 lei, proiectul își propune să ofere studenților universităţii, cu precădere celor înmatriculați în anul I la studii de licenţă, cu risc de insucces academic și abandon, sprijin suplimentar pentru facilitarea adaptării la exigențele vieții academice, prin activități remediale de optimizare a performanței academice, de coaching şi dezvoltare personală, de îndrumare, de consiliere și orientare profesională.

Prin acest proiect se va crea un spațiu special dedicat asigurării unor condiții optime de studiu individual și asistat studenților aflați în risc de abandon sau de nepromovare, principalele obiective fiind creșterea motivației pentru învățare, îmbunătățirea performanței educaționale, reducerea ratei de abandon, creșterea procentului de promovabilitate la încheierea primului an de studii.

Activitățile proiectului „Centrul de învățare UEM – Real students’ dreams” vor fi implementate având sprijinul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și al specialiștilor Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.