La Reşiţa va avea loc o ediţie specială a cunoscutului eveniment „Zilele Palatului Cultural”

IMG 5498

Preşedintele Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, Nicolae Plujar, alături de vicepreşedintele, Aurică Ion Borobar au prezentat astăzi, 10 septembrie, programul complet al manifestării culturale „Zilele Palatului Cultural”. Evenimentul se va desfăşura la Reşiţa, în perioada 12-15 seprembrie şi va reuni artişti din toate domeniile.

În data de 12 septembrie va avea loc o întâlnire cu tema „Centenarul bănăţean 100 de ani de la intrarea trupelor române în Banat”, iar de la ora 18.00, va avea loc o expoziţie de fotografie „In Memoriam N.D. Vlădulescu”, semnată de Matei Mircioane. Ziua se va încheia cu un spectacol susţinut de Răzvan Borobar, Vasile Gondoci, iar actorii Teatrului De Vest Reşiţa vor aduce şi ei un omagiu celui care a fost N.D. Vlădulescu.

Pentru ziua de 13 septembrie, organizatorii Asocaţiei Culturale „Reşiţa Română”, Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa, au programat, începând cu ora 19.00, recitalurile artiştilor Camelia Ceocu şi Nicolae Duţ, iar dansatorii Ansamblului „Bârzava” al Primăriei municipiului Reşiţa şi al Ansamblului „Semenicul” alături de „Virtuozii Semenicului”, conduşi de Petrică Viţa şi soliştii Ramona Viţa, Denisa Tanigoi şi Antonia Franţ vor încânta publicul.

Sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 17.00, vor urca pe scenă fanfare din ţară şi din Serbia, printre care cele a Societăţilor Culturale „Mihai Eminescu” din Coştei, „Ion Bălan” din Iablanca, „George Coşbuc” din Voievodinţi şi „Progresul” din Vlaicovăţ, alături de grupul vocal şi de dansuri al Societăţii Culturale „Mihai Eminescu” din Coştei. Evenimentul cultural se va încheia duminică, 15 septembrie în Centrul Civic al municipiului Reşiţa, unde de la ora 19.00 Timişoara Big Band a Orchestrei filarmonicii va susţine un concert.