La Caransebeș – patru liberali pentru sondajul ce va desemna candidatul la primărie

Cei patru

Luptă mare în Organizația Municipală a PNL Caransebeș pentru desemnarea candidatului cu care liberalii se vor prezenta în alegerile locale din acest an. Patru liberali cu funcții politice și administrative, vor încerca să câștige sufragiile gugulanilor în cadrul unui sondaj de opinie stabilit să se desfășoare la sfârșitul acestei luni.

Trebuie remarcat că, în premieră pentru liberali, dar și pentru Dreapta din Caransebeș, a fost nominalizată și o femeie să participe la sondaj. În schimb, lipsește primarul en titre, Felix Borcean, căzut în dizgrația președintelui PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Pe surse am aflat că este vorba de Marius Isac, viceprimarul în funcțiune al municipiului, Dumitru Rujan, care este consilier județean, Andrei Ungur, actualul președinte al PNL Caransebeș, și tânăra Andra Pleșa, consilier municipal. Se vorbește și de Ovidiu Chimigeriu, director la Transal, însă acesta pare să aibă șanse mici pentru a fi inclus în sondaj.

Toți cei patru au afaceri de care se ocupă direct sau familiile lor. Marius Isac se află în această situație, cu activități imobiliare și stație de carburant. Dumitru Rujan desfășoară activități în domeniul alimentației publice, dar și în cel al construcțiilor, cu spații închiriate în municipiu, Andrei Ungur are afaceri mai mărunte (unii spun că au cam falimentat), în timp ce Andra Pleșa are în spate o familie prospera în domeniul imobiliar.

La prima vedere, disputa în sondaje pare puternică. Marius Isac are de partea sa experiența în administrație, Andrei Ungur mizează pe faptul că e liderul liberalilor caransebeșeni, Dumitru Rujan are în spate o activitate de patru ani ca și consilier județean, fiind cunoscut ca un abil om de afaceri, în timp ce Andra Pleșa are de partea ei nu doar un mic imperiu financiar și dorința de afirmare în politică, ci și un mentor spiritual, nimeni altul decât Marcel Vela.

Sigur, nu lipsesc speculațiile pe seama corectitudinii sondajului (nu ar fi prima dată când s-ar întâmpla aceasta), doar că liberalii, cu siguranță, vor dori un sondaj serios și sănătos, cu un candidat puternic în alegerile locale. Sau, cel puțin așa ar fi normal. Dar ce mai e normal în politica românească de astăzi?