Klaus Iohannis cere explicații în legătură cu clasarea dosarului „10 august“

iohannis klaus e1604654542829

După ce Tribunalul București a respins cererea DIICOT în legătură cu intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, fapt ce a făcut ca ancheta DIICOT, în cazul șefilor Jandarmeriei, să rămână închisă, președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului Justiției să explice de urgență, în mod public, cum s-a ajuns la clasarea dosarului.

Trebuie menționat faptul că dosarul “10 august” a fost clasat prin ordonanța din data de 26 iunie 2020, dar conducerea DIICOT a cerut redeschiderea urmării penale. Cu toate acestea, Tribunalul Capitalei a respins marți, 2 martie, cererea.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat și el revoltat de decizia prin care s-a respins cererea DIICOT privind redeschiderea dosarului: “Îmi vine să mă iau cu mâinile de cap… Lucrurile nu pot să rămână așa!”, iar Klaus Iohannis a scris astăzi, într-o postare pe o rețea de socializare: „Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =