„Jocul popular – tradiţie perenă pe Valea Timişului, 2019”

festival armenis 3

În zilele de 9 și 10 august, începând cu ora 19, pe platoul din faţa Căminului Cultural Armeniș a avut loc cea de a cincea ediţie a Festivalului folcloric „Jocul popular –  tradiţie perenă pe Valea Timişului, 2019”, manifestare organizată de Asociaţia Cultural-Folclorică „Armenişana”, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, al Centrului Judeţean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, al Primăriei Armeniș, precum şi al unor sponsori locali.

În deschidere, vineri, a avut loc o scurtă paradă a portului popular, care s-a oprit pe platoul din fața instituţiei de cultură. În continuare, directorul festivalului, Mitru Dragomir, care este şi directorul Căminului Cultural din Armeniş, i-a transmis preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, o Diplomă de Excelenţă pentru sprijinul acordat şi implicarea deosebită acordată în buna desfăşurare a manifestării.

În prima zi, au evoluat pe scena din faţa Căminului Cultural din Armeniş ansamblurile „Brâuleţul” din Celaru, judeţul Dolj, „Soko” din Socol, „Lugojana” al Casei de Cultură a municipiului Lugoj, „Valea Prahovei” din Bucureşti, şi „Armenişana”.

Sâmbătă, şi-au dat concursul formaţiile artistice „Voitegana” din Voiteg, judeţul Timiş, „Bobocica” a Casei de Cultură „Amza Pellea” din Băileşti, judeţul Dolj, „Datina Turdeană” din Turda, judeţul Cluj, „Valea Prahovei” din Bucureşti, şi „Mărginimea” din Sibiu.