Ion Mocioalcă: „Continuă disoluția Stângii, atât la nivel național, cât și în Caraș-Severin“

1

Secretarul general al Pro România a comentat pentru ziarul ARGUMENT rezultatele alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie, unde formațiunea condusă de Victor Ponta l-a susținut pe actorul Mircea Diaconu.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în politica românească comportă două comentarii. În primul rând, am avut parte de alegeri cu rezultate previzibile, prilej cu care casele de sondare nu au greșit la estimări. Cu aproape 40%, Klaus Iohannis, s-a dovedit încă o dată că este un «vehicul electoral» pentru PNL, ceea ce, din păcate, nu a reușit Viorica Dăncilă pentru PSD, partid care a obținut același scor la «europarlamentarele» din primăvară.

Dan Barna a fost sub așteptările electoratului său. Oricum, ar fi fost prea mult să meargă mai departe pentru că i-ar fi fost greu electoratului să aleagă dintre doi candidați ai Dreptei“, spune parlamentarul cărășean.

În opinia lui Ion Mocioalcă, continuă disoluția Stângii, atât la nivel național, cât și în Caraș-Severin.

„Ca și la alegerile europarlamentare, deși aritmetica electorală nu este întotdeauna la fel cu cea pusă la calculator, dacă adunăm la un loc rezultatele obținute, PSD și Pro România ar fi avut câștig de cauză. Sigur, mi-aș fi dorit un procent de 50%, dar acest lucru nu mai este posibil datorită multiplelor greșeli politice și de guvernare făcute de actualii conducători ai PSD. Electoratul te taxează, iar soluțiile sunt puține. Poate o reformare maximă a PSD și, de ce nu, o unitate a Stângii ar putea însemna un reviriment a ceea ce au însemnat sperațele alegătorilor din Caraș-Severin“, este de părere Ion Mocioalcă.