Ioan Popa: „Dacă aș avea acum 30 de ani, m-aș face constructor!“

popa mai

Ioan Popa, edilul municipiului Reșița, într-o recentă postare pe rețelele de socializare a precizat că a avut o întâlnire cu proprietarii școlilor de șoferi pentru a stabili, de comun acord, să se evite zonele de lucru din oraș, astfel încât să se decongestioneze traficul.

Mai mult decât atât, despre lucrările pentru introducerea tramvaiului, care sunt în curs, și despre situația acestora în urma ploilor abundente din ultima vreme, primarul spune: „Observăm în zona Funicularului infiltrații de apă în zona săpăturilor pentru terasamentul liniei de tramvai. Vine din barbacanele care degajează presiunea apei din Dealul Golului. Discutăm telefonic soluții. Mâine la 10.30 întâlnire pentru concluzii. Probabil vom fora orizontal pentru degajarea naturală a apei care ajunge accidental sub fundația liniilor. Urmează o nouă șarjă de ploi. Analizăm zona Govândari, Republicii, căutam potențial de îmbunătățire a colectării apelor“.

Tot în postarea respectivă, Ioan Popa vorbește și despre înlocuirea căminelor din carosabil în cartierul Govândari, acolo unde, după frezare, s-au mai găsit aproximativ 150, peste cele 185 din proiect. „Spre seară mai descoperim că Arhimede e viu (!). La pasajul TMK s-a decis instalarea unui bazin pe post de “rezervor”, care să colecteze apele de ploaie atunci când canalizarea din pasaj nu face față. Ploile din după-amiaza asta (marți, 4 iulie – n.a.) au împins bazinul în sus, ca pe o cutie de chibrite… Nu-i bai, mâine o luăm de la capăt. Închid discuția telefonică avută cu unul dintre cei doi ingineri PORR, spunându-i că-i invidiez pentru faptul că meseria lor este una în care ineditul e la tot pasul, că în timp ce spectatorii explică ce și cum trebuie făcut, ei sunt în teren și trebuie să înscrie! Dacă aș avea acum 30 de ani, m-aș face constructor! N-ai cum să te plictisești în meseria asta!“, a mai precizat edilul Reșiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 8 =