Investiţie de opt milioane de lei pentru staţia de epurare de la Moldova Nouă

83073859 1607545546071857 5216541563738754432 o

La sfârşitul săptămânii trecute, la Moldova Nouă a fost inaugurată noua staţie de epurare a apelor uzate. La eveniment au participat reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chiţescu, președintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, directorul Aquacaraş, Gheorghe Filipescu, şi reprezentanţi ai municipalităţii din Moldova Nouă.

„Problema colectării şi prelucrării apelor uzate din Moldova Nouă a fost soluţionată odată cu finalizarea lucrărilor la noua staţie de epurare, o investiţie de circa opt milioane lei derulată cu finanţare europeană de către SC Aquacaraş SA. O staţie unde se va aplica o tehnologie modernă de epurare, contribuind astfel la ecologizarea mediului şi la păstrarea calităţii resurselor naturale ale zonei”, a declarat Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Cu această ocazie, Adrian Torma, primarul oraşului, a adus în discuţie faptul că în oraş trebuie rezolvate problemele neincluse în primul proiect major Aquacaraş, cum ar fi canalizarea în satul Măceşti, canalizarea şi reţeaua de apă în satul Moldoviţa.

„Aduc mulțumiri tuturor celor implicați în promovarea acestui proiect, în implementarea lui şi celor care îşi vor asuma exploatarea acestui obiectiv strategic pentru orașul Moldova Nouă”, a mai spus edilul.