Învăţământul din Teregova primește 16 milioane de lei

invatamant Teregova

Consilierii judeţeni au aprobat recent un proiect de hotărâre care prevede transmiterea unor imobile din domeniul public al judeţului Caraş-Severin, în domeniul public al comunei Teregova, în vederea modernizării şi folosirii acestora ca săli de cursuri pentru elevii Liceului Tehnologic „Sfântul Dimitrie”, precum şi cu destinaţia de Grădiniţă cu program normal.

Primarul comunei Teregova, Maria Damian, a spus că era nevoie de acel vot datorită faptului că respectivele clădiri erau în administrarea Consiliului Judeţean, însă, chiar dacă fuseseră date în administrarea comunei pe o perioadă de 30 de ani, într-un articol al contractului de finanţare semnat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest pentru reabilitarea unităţii de învăţământ, se solicita ca unitatea administrativ-teritorială să fie proprietar al acestor imobile, datorită sumei mari de bani care se investeşte în acest proiect.

„Anul trecut, în lunile august şi septembrie, am semnat patru contracte de finanţare pe Programul Operaţional Regional, pe niveluri de învăţământ, asta însemnând reabilitare, modernizare şi dotare la nivel de învăţământ primar, adică Şcoala veche Teregova, Şcoala nouă Teregova – nivelul gimnazial, clădirea fostei Case de copii, unde îşi desfăşoară cursurile Liceul Tehnologic «Sfântul Dimitrie», cel de al patrulea proiect fiind Şcoala cu clasele I-VIII Rusca-Teregova. În total, cele patru proiecte însumează o valoare de aproximativ 16 milioane de lei. Cu proiectele respective suntem în diverse etape de derulare, cel mai avansat fiind cel al Şcolii noi Teregova, cu clasele V-VIII, unde a avut loc şi licitaţia, atât pentru proiectul tehnic, cât şi pentru execuţie, sper ca în zilele următoare, proiectul tehnic să fie finalizat, apoi să fie avizat, astfel încât în luna august mi-aş dori să începem lucrările la această şcoală. În cazul celorlalte trei, se lucrează la proiectul tehnic. Sunt aproape de finalizare şi cele trei şcoli, dar în momentul în care se termină proiectele tehnice, e nevoie de avizarea Agenţiei peentru Dezvoltare Regională Vest, după care se scot la licitaţie lucrările, toate acestea sper eu să se întâmple până la sfârşitul lunii august, iar licitaţia să se încheie până la finele anului, ca să aflăm cine va fi constructorul în cazul fiecăruia dintre cele trei proiecte”, a spus Maria Damian.

Pentru învăţământul din Teregova, acest proiect ar însemna spaţii noi, decente, unde se poate desfăşura o activitate în condiţii moderne, la nivelul standardelor europene. Aceste spaţii urmează să fie dotate cu mobilier nou şi cu echipamente adecvate desfăşurării în condiţii superioare a procesului de învăţământ.

„Vreau să mulţumesc membrilor Consiliului Judeţean pentru deschiderea pe care au avut-o faţă de noi, fiindcă au acceptat în unanimitate predarea imobilelor care au aparţinut Casei de copii, spre comuna Teregova. Sunt două imobile, într-unul dintre acestea se desfăşoară cursurile nivelului liceal, iar în celălalt funcţionează Grădiniţa cu program normal”, a mai spus Maria Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − two =