Întrunire ecumenică la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina

anina biserica

Ieri, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina a avut loc o întrunire ecumenică la care au luat parte reprezentanți și oficialități ai Bisericilor Ortodoxe și Romamo-Catolice, în frunte cu Prea Sfințiții Episcopi, Joszef Csaba Pal, episcopul Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara și Lucian Mic, episcopul Episcopiei Ortodoxe a Caransebeșului, alături de reprezentanți și oficialități ai Primăriei și Consiliului Local Anina, dintre care îi amintim pe primarul și vice-primarul localității, domnii Gheorghe Românu și Danu Dan.

Invitații au fost primiți de câțiva tineri din comunitate, așa cum se cuvine, cu pâine și sarea. Primarul orașului, Gheorghe Românu, a declarat că: „A fost o seară binecuvantată de Dumnezeu. Un eveniment deosebit pentru comunitatea noastră, o comunitate în care dăinuie înțelegerea și armonia între cultele religioase și care poate fi un model de urmat pentru toată lumea“.

Episcopul Lucian Mic a subliniat importanța momentului, îndemnând, prin meditația realizată asupra cuvântului de învățătură a Sfântului Evagrie Ponticul „teolog este cu adevărat doar cel ce se roagă, și numai rugându-te, devii teolog”, la o „neîncetată rugăciune”, mai ales acum, în aceste momente dificile de pandemie.

A urmat cuvântul de învățătură al Prea Sfințitului Joszef Pal, care plecând de la versetul 15 „De acum nu vă mai zic slugi…, ci v-am numit pe voi prieteni” al celui de-al XV-lea capitol al Sf. Evanghelii după Ioan, va arăta însemnătatea prieteniei ca relație de apropiere și de conviețuire a omului cu semenii săi și cu Dumnezeu.

La eveniment au mai participat părinții parohi ai parohiilor „Sfânta Treime” din Steierdorf și „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Horia Mailat și Muntean Alin, alături de preoți reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, consilieri ai Consiliului Local , tineri și credincioși ai localității.

După frumosul moment ecumenic petrecut în biserică, a avut loc o vizită a celor prezenți la Centrul Muzeistic Cultural din Anina, unde domnul primar Gheorghe Românu a prezentat tuturor celor de față exponatele sau dovezile prin care este evocat trecutul localității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 2 =