Întâlnire cu primarul Reșiței, Ioan Popa, la Cinematograful Dacia

bugetare

În această săptămână, edilul minicipiului, Ioan Popa, se întâlnește la Cinematograful Dacia cu reșișțenii pentru a discuta despre bugetarea participativă. Evenimentul va începe de la ora 16.30, ocazie cu care cetățenii pot veni cu propuneri despre cum se va folosi suma de 1 milion de lei din bugetul administrației locale.

Bugetarea participativă în Municipiul Reșița este un proces decizional care implică cetățenii, alături de administrație, în luarea unor decizii privind bugetul orașului. Într-un prim proiect pilot s-au ales două domenii: Mobilitate. Exemple de idei – amenajare de alei și de piste de biciclete, trotuare reabilitate, treceri de pietoni, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricții auto, îmbunătățiri la stații de transport public etc. Amenajarea Spațiului public. Exemple de idei – spații verzi, locuri de joacă, scuaruri, curți de școli, baze sportive, amenajări temporare la râu, evenimente în spațiul public, centre comunitare, pontoane, patinoar etc

Misiunea procesului de bugetare participativă este de a încuraja ca democrația la nivel local să fie mai incluzivă, mai deliberativă, pe baza unor deziderate de justiție socială și de mediu și având la bază strategia de dezvoltare a orașului. Dacă valoarea unui proiect câștigător este sub valoarea de 500.000 de lei, Primăria își asumă să implementeze și următorul proiect sau următoarele proiecte ca număr de voturi, până la epuizarea bugetului disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 16 =