Inspectorii ITM Caraş-Severin au dispus 219 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate

itm2

În luna aprilie 2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au desfășurat 182 controale, fiind dispuse angajatorilor 219 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate.

Printre nereguli se numără neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă, dosare de personal incomplete sau lipsa regulamentului intern. „La doi angajatori au fost identificate trei persoane care prestau activitate fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă; domeniul de activitate al acestor angajatori sancţionați pentru muncă nedeclarată fiind: panificație. Au fost comunicate de către angajatori trei evenimente care au avut ca urmări trei cazuri de incapacitate temporară de muncă, iar la sfârşitul cercetărilor se va stabili dacă se încadrează în categoria accidentelor de muncă“, ne-a informat Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al ITM Caraș-Severin.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 128.500 lei. La solicitarea scrisă a salariaților sau a unor foști salariați, inspectorii de muncă asigură accesul individual la datele personale din Registrul electronic de evidență a salariaților, în acest sens s-au întocmit 125 certificate ce conțin informații referitoare la activitatea desfășurată la diverși angajatori. În baza Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 472 zilieri, iar conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat șapte contracte colective de muncă și 2 acte adiționale de modificare a clauzelor contractului colectiv de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =