Se prelungește Recensământul Populației și Locuințelor până la finalul lunii iulie. În Caraș-Severint sunt 16 centre de recenzare fixe

recensamant

Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor până în data de 31 iulie 2022. Potrivit INS, până la data de 24 iulie 2022 au fost recenzate la nivelul judetului Caraș-Severin 216.053 persoane, ceea ce reprezintă 82,9 % din populația rezidentă țintă estimată la începutul recensământului.

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, la nivelul județului Caras-Severin, primăriile au deschis până în acest moment 16 centre de recenzare fixe, în Reșița sunt două puncte, unul la Liceu de artă Șabin Păuța din Govândari și la sediul RPL din Piața 1 Dec 1918 nr. 30-32 și la sediile primăriilor din Caransebeș, Bocșa, Oravița, Oțelu Roșu, Bucoșnița, Berzovia, Buchin, Carașova, Cornereva, Dognecea, Fârliug, Mehadia, Pojejena, Vrani, Zorlențu Mare, care funcționează între orele 8.00-18.00.

Cu acest prilej, Directia Judeteana de Statistica Caras-Severin face apel la populație să primească vizita recenzorului la reședință sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare.

Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată. Decizia a fost luată prin hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021.

Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât și prin recenzorii de teren. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − four =