Încep simulările examenelor naționale în Caraș-Severin

Bacalaureat 2018 0

Luni, 22 martie 2021, 2.181 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat în cele 28 de licee și colegii existente în județul Caraș-Severin, iar elevii claselor a VIII-a vor fi evaluați în perioada 29-31 martie 2021.

Probele scrise încep la ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. La simulările naționale elevii vor fi primiți si așezați in bănci cu respectarea prevederilor sanitare în vigoare stabilite prin Ordinul comun MEC-MS nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților instituțiilor de învăţământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a), din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori
Cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin spune că rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ, care va fi transmis la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care va cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere. 

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)
22 martie 2021 Limba și literatura română
23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)
29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 9 =