Încă o aniversare în cadrul Generaţiei de aur: Dorinel Munteanu e sărbătoritul zilei

Încă o aniversare în cadrul Generaţiei de aur: Dorinel Munteanu e sărbătoritul zilei

Cunoscut şi ca Munti, Neamţul sau Furnica, Dorinel Munteanu este unul dintre cei mai îndrăgiţi jucători ai aşa-numitei “Generaţii de aur” a fotbalului românesc. Născut la 25 iunie 1968 în comuna cărăşeană Grădinari, Dorinel Munteanu a fost descoperit de regretatul antrenor Nicolae Chirilă, o altă figură emblematică a fotbalului din Banat. La 14 ani, Dorinel şi-a făcut debutul la echipa de seniori a clubului FC Oraviţa.

De-a lungul carierei sale active, a evoluat la Metalul Bocşa, FCM Reşiţa, FC Olt, Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti, Cercle Bruges, FC Koln, VFL Wolfsburg, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui şi U Cluj. Ca jucător al Naţionalei, Munti deţine recordul de selecţii sub tricolor, cu peste 130 de jocuri internaţionale şi 16 goluri marcate. Dorinel Munteanu a participat la două campionate mondiale şi tot atâtea turnee de campionat european. Ca tricolor, Munti împarte cu Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu sau Dan Petrescu gloria succeselor de la Mondialul american din 1994, când Generaţia de aur a ajuns până în sferturile competiţiei.

Ca antrenor, Dorinel Munteanu a condus echipe de renume din România, precum CFR Cluj, Steaua Bucureşti sau U Cluj, dar cel mai mare succes al său a fost câştigarea titlului cu Oţelul Galaţi, în sezonul 2010-2011. Cariera sa de tehnician se leagă şi de fotbalul reşiţean: în 2017, Neamţul a preluat funcţia de director tehnic al grupării din Valea Domanului, în perioada în care antrenor principal era Leontin Doană. În toamna anului 2019 a revenit la Reşiţa, pentru a prelua banca tehnică a CSM-ului, unde l-a înlocuit chiar pe Leo Doană. În perioada mandatului său, lotul a fost serios remaniat, iar rezultatele s-au văzut încă din debutul returului, rosso-nerii reuşind să bată atât la Tg.-Jiu, cât şi în fieful Rapidului.

Pandemia de coronavirus a îngheţat definitiv întrecerile din partea înferioară a clasamentului Ligii secunde, Reşiţa reuşind să se menţină în eşalonul doi. În această vară, Dorinel Munteanu şi CSM Reşiţa au încetat colaborarea, dar Neamţul va rămâne cu siguranţă în inimile suporterilor cărăşeni, care nu vor uita momentele trăite alături de el, în tribune, sau în faţa televizoarelor, la marile meciuri ale României.

La mulţi ani frumoşi, Dorinel Munteanu!

(Sursă foto: Digisport)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •