În ultimele 24 de ore, pompierii cărășeni au intervenit în 26 de situaţii de urgenţă

vegetaţie uscată

Conform reprezentanțiilor ISU Caraș-Severin, pe parcursul zilei de ieri, 17 august a.c., pompierii cărăşeni au gestionat un număr de 26 de situaţii de urgenţă produse în zona de competenţă. În această perioadă, pompierii au acţionat pentru localizarea şi stingerea a două incendii de vegetaţie uscată, fiind afectate peste 3 hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

De asemenea, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe raza localităţii Zăgujeni, în urma evenimentului, o persoană a rămas încarcerată. Victima a fosat extrasă cu succes de către salvatori fiind ulterior preluată şi transportată la spital de către elicopterul SMURD.

Totodată, s-au înregistrat 23 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.

„Având în vedere că judeţul nostru se află sub atenţionare meteorologică Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă până vineri, 19 august a.c., iar în perioadele caniculare creşte riscul de incendiu din cauza uscăciunii şi a temperaturilor ridicate, recomandăm cetăţenilor să respecte normele de apărare împotriva incendiilor“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 13 =