În Caraș-Severin, un singur candidat a obținut media generală 10 la Evaluarea Națională 2022

evaluare nationala 2022

binary comment

Ministerul Educației a centralizat rezultatele absolvenților clasei a VIII-a, înainte de contestații, înregistrate la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2022. Potrivit Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin, în județ, dintre cei 1.610 candidați prezenți, 1.200 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 74,53%. Dintre aceștia, un candidat de la Școala Gimnazială nr. 9 din Reșița a încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Rata de participare a fost de 95,66%: 1.610 candidați prezenți, dintr-un total de 1683 de elevi înscriși (73 de absenți).

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestații astăzi, până la ora 19.00 și vineri, 24 iunie, între orele 8.00 și 12.00. Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționare contestațiilor, vor fi afișate pe 30 iunie, potrivit calendarului.
În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =