În Caraș-Severin au început primele acțiuni de igienizare din cadrul campaniei naționale „Curățăm România“

curatam romania

În perioada 4 aprilie – 4 mai 2022, la nivel național se desfășoară campania „Curăţăm România“, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În acest scop, la sediul Palatului Administrativ din Caraș-Severin au fost organizate astăzi, în sistem de videoconferință, trei sesiuni de informare a reprezentanților tuturor primăriilor din județ, care au un rol esențial în promovarea și organizarea la nivel local a ecologizării.

„Le mulțumim celor care, până în acest moment, s-au mobilizat și s-au alăturat campaniei pentru că își doresc să trăiască într-un mediu curat și sănătos, printre care se numără: primăriile Băile Herculane, Oravița, Socol, Pojejena, Goruia, Ciclova Română, Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, secțiile Drumurilor Naționale Caransebeș și Orșova, Administrațiile Parcurilor Naționale Domogled – Valea Cernei, Cheile Nerei – Beușnița, Semenic – Cheile Carașului și Parcului Natural Porțile de Fier, Direcția Silvică Caraș-Severin, Aquacaraș SA, școli și licee, ONG-uri de mediu, agenți economici și voluntari. Activitățile continuă și în perioada următoare, când sunt programate alte acțiuni de salubrizare a zonelor afectate de poluarea cu deșeuri“, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Caraș-Severin.

Important de menționat este că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor vine în sprijinul unităţilor administrativ – teritoriale care se implică în campanie, prin decontarea cheltuielilor pe care le vor efectua în acest scop cu transportul participanților și materialele consumabile specifice activității de colectare a deșeurilor. În funcție de numărul locuitorilor, se vor acorda sume între 3.000 și 30.000 de lei. Ghidul poate fi accesat aici: https://www.afm.ro/curatam_romania.php, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 6 iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − thirteen =