În 2021, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate aproape 6.000 de intervenţii în situaţii de urgenţă

isu

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă„Semenic” al judeţului Caraş-Severin, spun că în anul 2021, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 5.980 de intervenţii în situaţii de urgenţă, cu 1.010 mai multe decât în anul 2020, rezultând o medie de peste 16 intervenții/zi.

„Provocările cu care s-a confruntat inspectoratul nostru, pe parcursul anului 2021 au fost complexe, fiind gestionată o diversitate mare de riscuri, care au impus adoptarea de măsuri și acțiuni concrete privind pregătirea forțelor, informarea populaţiei şi asigurarea unei intervenţii prompte şi eficiente pentru evitarea pierderilor de vieți omenești și pentru reducerea impactului negativ asupra mediului şi bunurilor materiale. Pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranță a cetățenilor în domeniul apărării împotriva incendiilor, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat activităţi de avizare-autorizare, control şi sancţionare a contravenţiilor, instruire şi informare preventivă a populaţiei pe această linie“, au declarat cei de la SU.

Pe linia securității la incendiu și protecției civile, au fost analizate 176 de documentații, în urma soluționării acestora fiind emise 67 avize de securitate la incendiu şi protecţie civilă, 42 autorizaţii de securitate la incendiu, 3 acorduri pentru organizarea de jocuri de artificii, 1 acord pentru comercializarea de artificii, 1 aviz pentru amplasare în parcelă și 9 puncte de vedere privind planuri urbanistice generale, zonale și de detaliu.

S-au desfășurat 1.004 activități de control, inspecție și audit, acestea conducând la constatarea a 3.977 deficienţe, pentru încălcarea prevederilor legale pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile fiind aplicate 696 amenzi contravenţionale, în cuantum de 614.400 lei şi 2.363 avertismente. Specialiștii din cadrul inspecției județene de prevenire au oferit asistenţă tehnică de specialitate în 1417 de cazuri, din care 441 pe segmentul avizării-autorizării, 974 pe segmentul prevenirii incendiilor și 2 pe prevenirea dezastrelor.

Pe timpul controalelor au fost efectuate 863 exerciţii de alarmare, evacuare şi intervenţie la locul de muncă în caz de incendiu și 76 de exerciţii de alarmare publică. Trebuie menționat faptul că anul trecut s-au continuat demersurile privind proiectul de extindere a rețelei de subunități prin înființarea de noi puncte de lucru la nivelul zonei de competență, în zone identificate cu localități pentru care timpul de răspuns depășește 20 minute, respectiv la nivelul localităților Berzovia, Armeniș și Băile Herculane. Dezvoltarea nivelului de pregătire a personalului propriu, al instituțiilor, autorităților și populației în domeniul înştiinţare, avertizare şi alarmare s-a realizat prin executarea unui număr de 12 exerciții de înștiințare a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență de la nivelul celor 77 unități administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin, pe diferite tipuri de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − four =