Centrul mobil de instruire a populației pentru situații de urgență ajunge la Reșița

centru isu

În perioada 28.06 – 03.07.2022, Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă achiziționat de Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Kaufland România, în 2021 și pus la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, va poposi la Reşiţa, în Parcul Tricolorului.

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin îi invită pe toţi cetăţenii să participe la instruirile care se vor desfăşura cu acest prilej, în intervalul orar 8.30 – 21:.0. Durata unui ciclu de instruire este de 30 de minute, sub atenta îndrumare a personalului specializat. Cetăţenii pot învăţa astfel cum pot evita şi, mai ales, cum să se comporte corect la apariţia unei situaţii de urgenţă. În situaţii limită, viteza de reacţie şi soluţiile alese pot salva vieţi.

Centrul este construit într-o configuraţie de semiremorcă, fiind complet autonom. Acesta este dotat cu echipamente inteligente ce simulează situaţii de urgenţă complexe, precum incendii, cutremur sau fenomene meteo extreme.

Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul mobil va îmbunătăţi capacitatea de identificare şi reducere a pericolelor, astfel încât să scadă numărul de accidente în locuinţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =