Ia românească și brâul bănățean au fost sărbătorite și anul acesta la Reșița

ia si braul

În an aniversar – Reșița 250 -, centrul civic al Reșiței a fost astăzi locul de întâlnire al celor care au dorit să îmbrace costumul popular bănățean, de ziua iei românești și a brâului bănățean, dar a fost și scena mai multor ansambluri culturale formate din tineri îmbrăcați în port popular, care au jucat brâul bănățean în fața celor prezenți la eveniment. Formațiile participante s-au întâlnit în curtea Centrului Universitar UBB din Reșița, la ora 17, iar la ora 17.45 s-au îndreptat spre centrul civic.

La sfârșitul reprezentației, Societatea pentru Cultură Metarsis a oferit diplome ansamblurilor participante, dar și diplome de excelență personalităților care, de-a lungul timpului, au promovat brâul bănățean.

Evenimentul a debutat în anul 2013, din iniţiativa jurnaliştilor Paula şi Vasile Neamţu, sub genericul „Presa cărășană promovează ia”, iar din 2014 Societatea pentru Cultură Metarsis s-a alăturat logistic la organizarea manifestărilor.

Parteneri ai ediției din acest an sunt: Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Universitar UBB Reșița, Filiala „Ștefan Naciu” Caraș-Severin a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Ansamblul „Bârzava”, Piperiu.eu și presa cărășeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =