Guvernul României a aprobat ordonanţa privind înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Vela si animalele

Guvernul României a aprobat OUG privind înfiinţarea Poliţiei Animalelor. Poliția animalelor va avea structuri în toate județele, existând 488 de posturi pentru polițișți și 88 de posturi pentru medici, uniforme distincte și dotări specifice.

Poliția Animalelor nu reprezintă̆ doar o dorință personală, ci este glasul mai multor generații care au adunat de-a lungul timpului nenumărate supărări pentru modul în care au fost și, din păcate, încă sunt tratate animalele în România. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, își exprimă opinia cu privire la înființarea Poliției Animalelor, într-o postare pe pagină sa de sicalizare:

„Acest lucru spune foarte multe despre educația și civilizația unei ţări. V-am ascultat, am empatizat cu dumneavoastră și, mai presus de orice, am simțit nevoia societăţii româneșți pentru înființarea Poliției Animalelor. Încă de la începutul mandatului și până astăzi, din partea mea și a MAI a existat întotdeauna deschidere pentru a veni în ajutorul animalelor care au fost victimele cruzimii oamenilor. Dovadă stau nenumăratele acțiuni în care colegii mei au reacționat pentru a ajuta și a lua măsuri acolo unde a fost nevoie.

Am spus, în repetate rânduri, că acea “lume” mai bună şi mai frumoasă, la care speră̆m cu toții, se construiește prin eforturi comune și, mai ales, cu multă bunăvoință.

Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial mai facem un pas spre normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Poliția Animalelor va avea structuri în toate judeţele, 488 de polițiști, 88 de medici veterinari, uniformă distinctă și dotări specifice. În următoarele 60 de zile, termenul de finalizare a procedurilor administrative și organizatorice, ea va fi operațională în toată țara.

Dragi prieteni, vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați fost alături în acest demers atât de dorit!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =