Gesturi mari pentru micuţii de la Pediatria spitalului din Caransebeş

benning 1

În cursul zilei de joi, 31 octombrie, reprezentanţii firmei Benning Power Electronics din Caransebeş au fost prezenţi la Spitalul Municipal de Urgenţă, acolo unde, în ultimul timp, s-au implicat în renovarea unui număr de şapte saloane de la Secţia pediatrie, căreia i-au  donat şi două aparate medicale extrem de binevenite.

„Din cele şapte saloane, patru au necesitat renovare aproape totală, respectiv au fost zugrăvite, au fost schimbate sau reparate corpurile de iluminat, prizele, chiuvetele, iar anul viitor avem de gând să continuăm cu alte şapte saloane, de asemenea cu tarkett, ca şi cele de acum. În cazul de faţă, noi ne-am ocupat de tot, am contractat firma care a reabilitat podeaua şi am avut şi voluntari din cadrul societăţii noastre, care au fost, de fapt, mâna de lucru. Investiţia se ridică la aproximativ 40.000 de lei”, a spus Elena Hotea, de la societatea Benning Power Electronics.

Primarul Felix Borcean a declarat că, în ceea ce priveşte operaţiunile de reabilitare a spitalului, îşi propusese să facă primul pas tot cu Secţia pediatrie. „Acum, va trebui să ne reorientăm în privinţa banilor care se vor strânge din donaţiile care se vor face la evenimentul caritabil care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie. Dar şi ceilalţi pacienţi contează, şi celelalte secţii sunt la fel de importante. Mă gândesc că dacă dv. aţi dat tonul, să creăm un program în care să se implice firmele mari din municipiu, «Adoptă o secţie», iar noi vă vom fi alături”, a adăugat edilul municipiului.

Irina Codre, medic primar, şefa interimară a Secţiei pediatrie, a subliniat, la rândul ei, importanţa renovărilor efectuate aici. „Am primit un aparat nou de aspiraţie a secreţiei nazale şi unul de aerosol, ambele absolut necesare, deoarece cele vechi se defectaseră. Pentru noi şi o zi contează dacă aceste aparate lipsesc din spital, pentru că nu reuşim să-i aspirăm pe cei cu astm bronşic sau cu pneumopatii, erau, deci vitale pentru noi”, a mai spus Irina Codre.

„Mă bucur din suflet că s-a întâmplat un asemenea lucru, atât din partea partenerului, firma Benning, cât şi a medicului şef de secţie, care a creat o emulaţie faţă de ceea ce era în spital şi în secţia dânsei. E minunat, în primul rând pentru că aceşti copii merită toate condiţiile din lume, pe care nu putem să le cuantificăm în bani niciodată. Se vor mai întâmpla lucruri bune şi în luna noiembrie, nu doar rele, în ceea ce priveşte condiţiile de aici”, a spus şi managerul spitalului, Adrian Cican.