Gugulanii sunt generoși și înțelegători cu nevoile comunității. 75.000 de lei strânși la balul caritabil de vineri seara

SALA5

După ani și ani, la Caransebeș s-a reînnodat tradiția organizărilor balurilor caritabile, care erau la modă la începutul secolului trecut. De data aceasta, apelul organizatorilor: Asociația Salvați Spitalul Caransebeș și Primăria Caransebeș a fost lansat către toți membrii comunității locale de a participa la un Bal caritabil, acțiune menită să stângă fonduri pentru spitalul municipal.

Au fost făcute 400 de invitații, însă numărul celor care ar fi vrut să participe a fost aproape dublu. Sala Regal Ballroom s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să fie împreună la un astfel de moment. O organizare impecabilă, un bal de înaltă ținută care, iată, ne arată că și în orașele mici de provincie se poate întâmpla astfel de lucruri. Primarul Felix Borcean a fost la înălțimea așteptărilor invitaților, dovedindu-se o excelentă gazdă.

Ca la orice bal, s-a dansat, s-a petrecut ca la gugulani, a fost organizată o tombolă, iar la sfârșit s-a tras linie: 75.000 de lei strânși de la oameni simpli, oameni de afaceri, politicieni. Generozitatea lor va ajuta spitalul municipal.

„Ideia organizării balului ne-a venit din multiplele nevoi materiale ale spitalului, din observațiile și sesizările pacienților, din mediul online și la un moment dat ne-am zis: „trebuie să facem ceva. Cu ce să începem?“ Și ce ne place nouă cel mai mult? Să ne distrăm, să punem de o petrecere și așa am reușit să aducem la un numitor comun pe proprietarii de restaurante și săli de evenimente din Caransebeș, care merită felicitați pe această cale, care au înțeles rostul acțiunii noastre din această seara și au pus gratis la dispoziție tot ce vedeți pe masă, dar și pe membrii formației ce întreține buna dispoziție, care cântă de plăcere. Iar noi, participanții, venim cu contribuția noastră modică, începând cu 100 de lei de persoană și cine mai dorește poate să vină în plus cu alte sume de bani“, ne-a mărturtisit primarul Caransebeșului.

Felix Borcean ne-a precizat că la acțiunea de aseară au fost invitați și primarii din zonă, reprezentanți ai administrațiilor locale și comunităților de pe Valea Timișului, cu toții beneficiari ai serviciilor Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Edilul-șef nutrea speranța că astfel de evenimente de caritate vor continua.

La întrebarea „De ce anume ar avea nevoie spitalul imediat“, managerul unității spitalicești a spus fără să se gândească: „De 11 milioane de lei, valoarea datoriilor pe care le avem în acest moment. Suntem într-o situație foarte delicată, într-o stare de insolvență nedeclarată. Cele 11,2 milioane de lei plasează spitalul pe locul întâi la datorii între cele 90 de spitale de același grad din țară, ceea ce nu ne onorează deloc. În schimb, ne onorează faptul că în această seară avem un eveniment deosebit care, cel puțin pe noi, comitetul director și pe mine personal ne responsabilizează și ne dă mult de gândit în privința redresării situației“.

Din păcate, de la balul de aseară au lipsit liderii liberalilor. Dacă ministrul Marcel Vela nu a putut să fie prezent, din motive obiective, el trimițând, totuși, un plic cu o importantă sumă de bani, este de neînțeles atitudinea conducerii PNL Caransebeș, a unor politicieni tineri care nu au onorat  cu prezența evenimentul care, între noi fie vorba, nu era nici al lui Felix Borcean, cu care aceștia se află „la cuțite“, și nici al consilierilor PSD prezenți în sală. Un gest neînsemnat pentru unii, dar relevant pentru cei ce se întreabă de ce nu merg lucrurile la noi.