Fostul primar din Ciclova Română a fost din nou trimis în judecată de procurorii DNA

percea primar clcova

Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de deținere în alta cauză, a inculpatului Gheorghe Percea, la data faptei primar al localității Ciclova Română, județul Caraș-Severin, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de instigare, în forma participației improprii, la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraș Severin cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Percea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în 2017, pentru comiterea infracțiunilor folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

În cursul anului 2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar în cadrul submăsurii 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, inculpatul ar fi determinat și ajutat două persoane să întocmească și să depună, fără vinovăție, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale mai multe documente false (cereri de finanțare, contracte de concesiune, etc.), demersuri în urma cărora acestea ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 271.440 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − seventeen =