Finanțare europeană de 28 de milioane de euro pentru turismul din Caraș-Severin

Herculane - Caras-Severin

Ales recent ca președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională, Romeo Dunca a declarat că în urma negocierilor cu președinții de Consilii Județene din Arad, Timiș și Hunedoara, s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce privește împărțirea banilor pentru dezvoltarea turismului în Regiunea Vest, mai exact suma de 70 de milioane de euro.

„Alocarea de 28.000.000 euro către Caraș-Severin reprezintă o reușită importantă a negocierilor de luna trecută. Totodata și o dovadă de conlucrare, înțelegere și rațiune între cei patru președinți de CJ, iar mai apoi o recunoaștere a potențialului turistic al județului nostru. Herculane, Anina, Clisura Dunării, zona Cheile Nerei și multe alte destinatii turistice se vor regăsi ca beneficiare de proiecte finanțate în parte din acești bani“, a afirmat Dunca.

Mai mult decât atât, prin Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027, județul Hunedoara va primi 17,7 milioane euro, Arad, 12,6, iar Timiș, 12,2 milioane de euro.

Dunca a ținut să reamintească faptul că dezvoltarea turistică trebuie totuși să țină cont de unele reguli de urbanism: „E știut că de multe ori interesul crescut pentru o zonă turistică poate duce la compromiterea ei. Acest lucru se întâmplă în general, și avem multe exemple în țară, acolo unde dezvoltarea e haotică și nu există reguli stricte de urbanism. Pentru a preîntîmpina astfel de pericole și a pregăti o dezvoltare armonioasă, civilizată și estetică în primul rând, a stațiunilor montane care urmează a beneficia de investiții în turism, am pregătit, alături de Biroul de Urbanism al CJ și al Primăriei Reșița un set de măsuri și reguli ce vor urma a se implementa cât de curând. Ele au fost puse deja pe pagina oficială a Consiliului Județean și așteaptă sugestii din partea celor interesați care vor fi analizate în perioada de transparență“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 7 =