Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara a ajuns la a XXVI-a ediție

FEST-FDR 2021

În perioada 28 august – 5 septembrie, Teatrul Național din Timișoara lansează cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST – FDR).

Susținerea acestui eveniment de anvergură națională și internațională este asumată și anul acesta administrația locală timișoreană, prin Casa de Cultură a municipiului.

FDR este, de peste patruzeci de ani, cel mai important festival dedicat spectacolului pe text de teatru românesc și dramaturgiei românești contemporane. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Teatrul Național a reconfigurat festivalul, ca voce a identității dramaturgiei românești în dimensiunea sa europeană.

FEST-FDR 2021 invită, așadar, publicul să participe alături de Teatrul Național la investiția în dezvoltarea unei dramaturgii românești contemporane consistente, ca identitate distinctă și armonică în spațiul cultural european.

Cele nouă zile de spectacol vor reprezenta tot atâtea ocazii de a celebra dialogul prin spectacolul de teatru și vor aduce împreună oameni, idei și concepte prin evenimentele conexe ale festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =