Fără penali în funcții publice!

Mario Balint

Parchetul Militar din România deschide o anchetă în legătură cu invazia rusă din Ukraina şi consecinţele operaţiunilor militare asupra oamenilor cu cetăţenie română. Cercetările vizează săvîrşirea de infracţiuni contra umanităţii. Potrivit informaţiilor publice existente, atacul militar al Federaţiei Ruse a vizat atît obiective militare, cît şi ţinte civile, existând date că au fost bombardate şcoli, spitale, complexe comerciale, acţiuni în urma cărora numeroase persoane au murit sau au fost rănite. În acelaşi timp, mai spun procurorii, ca urmare a traumei psihice provocate de atac, milioane de civili au părăsit Ukraina, avînd în prezent statutul de refugiaţi, inclusiv pe teritoriul României. Parchetul invocă articolul 10 din Codul de Procedură Penală, potrivit căruia legea penală română se aplică şi infracţiunilor săvîrşite în afara ţării de un cetăţean străin contra unui român.

Decizia ar părea una normală, dar PÎCCJ este același Parchet care nu reuşeşte să finalizeze dosarul revoluției și dosarul mineriadei. Așadar, mișcarea este una revoltătoare pentru că, în mod normal, toată atenția ar trebui distribuită către problemele interne!

TOŢI, dar ABSOLUT TOŢI observatorii încă normali ai situaţiei geopolitice au fost convinşi că această ştire e o glumă! O glumă proastă! O glumă ce ţine de calitatea materialului fumat în cercurile puterii! Nu vorbim de ONU, OSCE, NATO, NASA, FAO, MAO, ŢAO, CSI, Insula Paştelui, vorbim de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a sesizat din oficiu cu privire la săvîrşirea de infracţiuni contra umanităţii, prevăzute de art. 439 alin. (1) lit. g) şi k) din Codul penal, iar competenţa privind efectuarea cercetărilor aparţine Secţiei Parchetelor Militare!

Putin va avea o experienţă neplăcută! Ştiu din proprie experienţă, cînd o procuroare aflată în relaţie directă cu… şi la comandă… încerca să mă scoată infractor şi să mă bage în puşcărie. La comandă politică! Vladimir Vladimirovici a cam belit-o pentru că va fi chemat la audieri, citat, iar dacă nu se prezintă de bună voie va fi adus cu jandarmii!

„În fapt s-au reţinut următoarele: la data de 24.02.2022, Federaţia Rusă a lansat o amplă operaţiune militară (aeriană, terestră şi maritimă) de invadare a Ukrainei – stat independent şi suveran. Potrivit informaţiilor publice existente, atacul militar este generalizat şi sistematic, fiind îndreptat atît împotriva unor obiective militare, cît şi împotriva unor obiective civile, rezultînd date că au fost bombardate şcoli, spitale, complexe comerciale, fiind afectată în mod direct populaţia civilă din Ukraina. Consecinţele atacului sînt deosebit de grave, în rîndurile populaţiei civile survenind un număr mare de decese, inclusiv copii, precum şi răniri de persoane. În acelaşi timp, ca urmare a traumei psihice provocate de atacul militar al Federaţiei Ruse, milioane de civili au părăsit teritoriul Ukrainei, avînd în prezent statutul de persoane refugiate, inclusiv pe teritoriul României”, anunţă Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Ancheta va începe cu audierea martorilor, români sau ukraineni, care au dublă cetățenie, potențialul inculpat, Vladimir Vladimirovici, neputîndu-se prezenta la audieri din cauză că suferă de un cancer terminal galopant și zilele îi sînt numărate, așa cum ne informează o parte a presei internaționale! Lăsînd gluma, Parchetul din România se alătură demersurilor similare ale altor parchete, cum este cel din Germania, de exemplu, pentru sprijinirea anchetei demarate de Procuratura de la Kiev, unde, într-un final, vor ajunge toate probele.

„Jurisdicţia se exercită de organele de urmărire penală române şi pe baza principiului universalităţii. Cercetările au în vedere şi deţinerea de către cetăţeni ukraineni a cetăţeniei române”, spun procurorii. Exact ca atunci cînd Ukraina a interzis învăţămîntul în limba română! Mamăăăă, ce proces a mai fost!

Anunțul Parchetului din România nu a trecut neobservat la Moscova. Agenția rusă TASS relatează despre acest subiect: „O filială a procuraturii militare a parchetului general al României a declarat luni că a deschis un dosar penal în care investighează acțiuni în timpul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ukraina, inclusiv împotriva cetățenilor români”, arată sursa citată, care citează apoi comunicatul oficial.

Ce se fac procurorii dacă Putin chiar vrea să vină la audieri? Iar dacă va fi judecat și condamnat pentru „crime împotriva umanității”, unde va executa pedeapsa: în România sau în Rusia?! Ce e clar, însă, e că odată condamnat, Putin nu va mai avea dreptul să candideze la alegerile prezidenţiale, deci calea spre o Rusie democratică se deschide larg. Ştiţi deja sloganul: fără penali în funcţii publice! Iar Putin are deja de două luni dosar penal în România!

Reţelele de socializare s-au umplut de mişto-uri. Ciudat, marii analişti şi perenii comentatori tac mîlc, semn „că cu” parchetul nu-i bine să te iei în gură! O spun şi stomatologii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =