Elevii reșițeni încep cursurile gratuite de înot

bazin resita2

Modelul anilor `80 în ceea ce privește implicarea tinerilor în sport, revine la Reșița. Începând cu luna martie, elevii din clasele pregătitoare și clasele I vor merge la înot, cursurile de inițiere fiind gratuite.

Consilierii locali au dat undă verde acordului de colaborare între Municipiul Reșița, Clubul Sportiv Școlar Reșița, respectiv unitățile de învățământ din municipiu. Proiectul se va desfășura până în data de 15 iunie 2023, în fiecare zi de luni, marți și joi, elevii având parte de o pregătire a câte 50 de minute, în intervalul 11.10-12.00 și 12.10-13.00.

Municipiul Reșița – Direcția Generală Învățământ Cultură, Tineret Sport și Culte se obligă să asigure infrastructura de desfășurare a proiectului și anume Complexul Municipal de Sport și Sănătate „Ioan Schuster“ Reșița și să asigure transportul elevilor în mod gratuit de la școală la bazin și de la bazin la școală.

Ioan Popa, primarul municipiului spune că în urma acestui proiect există șanse mari ca antrenorii să găsească viitorii sportivi de performanță ai Reșiței. „Încercăm să copiem modelul din Pancevo, un model pe care noi l-am mai avut în trecut, în anii ʼ80, și care se practică în toată lumea civilizată. Dorința noastră este ca toți elevii să învețe să plutească deasupra apei fără probleme”, a mai precizat Ioan Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 14 =