Echipa MKBT: Make Better, prezentă la Reșița pentru o nouă rundă de discuții în cadrul proiectului „N-am acte, nu exist“

primarie intalnire proiect

Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții MKBT: Make Better, în cadrul proiectului „N-am acte, nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale”, destinat reșițenilor din cartierul Câlnic.

Acest proiect este implementat de către Primăria Municipiului Reșița în parteneriat cu Asociația Make Better, Fundația Humanitas Pro Deo Reșița, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România (program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021).

Cu ajutorul acestui proiect se pun în aplicare noile prevederi legale printr-un model-pilot de intervenție urbanistică participativă pe Str. Bistra. Aceasta este una din zonele urbane marginalizate din oraș, locuită de o comunitate cu stare materială precară, cu locuințe în mare parte degradate, improvizate și fără forme legale. Scopul proiectului este să sprijine oamenii din comunitate care trăiesc acolo de zeci de ani să intre în legalitate și să obțină acte pentru terenurile pe care și-au construit casele. „La întâlnirea la care am participat s-a pus în vedere un aspect foarte important, și anume că intervenția în cartierul Câlnic va permite (și) o restructurare urbanistică a zonei care va contribui la creșterea calității vieții oamenilor din cartier“, a declarat Adrian Dacica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + eleven =