E oficial: Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Reșița, a fost propusă pentru revocare de Consiliul de Administrație

alina stancovici2

Exact cum se aștepta, în prima ședință a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean în care liberalul Viorel Bașag a venit în locul medicului Caius Diaconescu, Alina Stancovici, directorul spitalului, a fost propusă pentru revocarea din funcție. Paul Purea, președintele acestui consiliu, a precizat că decizia a fost luată în baza Legii Ministerului Sănătății Nr. 95 din 2006. Se pare că în urma contractului de management, Alina Stancovici nu și-a îndeplinit reducerea cheltuielilor spitalului cu suma stipulată în actul semnat.

Potrivit lui Purea, în decursul celor 18 luni în care Alina Stancovici a fost la conducere, a redus datoriile doar cu un milion de lei, în timp ce Consiliul Județean a alocat aproximativ nouă milioane de lei. „Este un aspect peste care noi nu putem trece și nu aș vrea să ajungem noi să facem compriomisuri“, a declarat Paul Purea.

Managerul spitalului reșițean a declarat că se aștepta la această propunere și că va urma chiar și demiterea dânsei, dar că se va adresa instanței pentru a contesta deciziile.

Reamintim faptul că Alina Stancovici a fost revocată de două ori din funcție la începutul pandemiei de COVID-19, iar de câteva luni, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și-a manifestat dorința ca managerul să fie schimbat. Mai mult decât atât, în luna februarie, medicul Caius Diaconescu, membru la acea dată în Consiliul de Administrație, a fost înlocuit cu Viorel Bașag, din partea PNL. Următorul pas este ca propunerea Consiliului de Administrație să fie analizată de o comisie a Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 16 =