La Reşiţa se deschid două puncte de colectare separată a deşeurilor voluminoase

centru colectare deseuri e1592995098488

Începând cu data de 29 iunie, în Reşiţa se vor deschide două puncte de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții. Acestea sunt amplasate pe Strada Scorușului, nr. 1D (incinta fostului depou CFU), şi pe Bulevardul Muncii, nr. 25, în cartierul Govândari (între sediul Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire și Supermarket-ul Kaufland).

Orarul de funcţionare va fi de luni până vineri între orele 8.00 şi 12.00 pentru punctul de colectare situat pe Bd. Muncii, nr. 25, şi de luni până vineri între orele 12.30 – 16.00, pentru punctul de colectare situat pe str. Scorușului, nr. 1D.

Punctele de colectare sunt destinate stocării temporare a următoarelor tipuri de deșeuri: deșeuri voluminoase (mobilier, saltele, uși, ferestre, obiecte sanitare – ex. vas de toaleta, chiuvetă etc.), deșeuri din construcții rezultate din amenajări / reamenajări interioare a spațiilor de locuit, rezultate din gospodăriile populației și pentru care nu este necesară emiterea autorizației de construire.

„Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în municipiul Reșița, pe baza actului de identitate. Cantitatea de deșeuri care poate fi preluată gratuit de la un cetățean, în punctul de colectare, este: maximum 3 mc/an pentru deșeurile din construcții şi maximum 10 mc/ an pentru deșeurile voluminoase. Accesul în cadrul punctelor de colectare separată a deșeurilor este permis doar vehiculelor cu sarcina utilă de maxim 3,5 tone”, spun reprezentanţii Primăriei Reşiţa.

Reşiţenii sunt obligaţi să respecte Regulamentul de funcționare a punctelor de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor de construcții din municipiul Reșița, să nu transporte în vederea stocării temporare, în punctul de colectare, deșeuri provenite din alte tipuri de activități (comerciale sau industriale). Cei care locuiesc în case trebuie să dețină contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare licențiat pentru această activitate.

De asemenea, deșeurile voluminoase de uz casnic, precum piesele de mobilier, trebuie demontate sau dezasamblate, iar cele din construcții provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară sau exterioară a acestora, pot fi depozitate în saci rezistenți, precum cei de rafie. Aceştia nu pot conține alte tipuri de deșeuri, iar sacii care vor conține alte tipuri de deșeuri nu vor fi primiți în punctele de colectare.