Dosar penal pentru animale moarte descoperite în Caraș-Severin

animale moarte - control politie

În ziua de 12 februarie, în urma unui control la o exploatație de bovine din comuna cărășeană Constantin Daicoviciu, au fost identificate patru bovine crotaliate, dintre care două moarte, aflate în stare avansată de putrefacție, și două vii, neîngrijite corespunzător, având semne vizibile de deshidratare și malnutriție.

Controlul a fost efectuat de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, care s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunilor de schingiuirea animalelor și uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

Cele două animale vii au fost examinate de medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care a stabilit că animalele nu ar fi fost întreținute corespunzător, neavând hrană, apă și adăpost corespunzător.

În acest caz a fost emis un ordin de plasare în adăpost, care a fost comunicat instituției responsabile cu asigurarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor care fac obiect al ordinului de plasare în adăpost.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de schingiuire a animalelor și ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, în care sunt continuate cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Totodată, deținătorul animalelor a fost sancționat contravențional cu amendă de 12.000 pentru neasigurarea asistenței medicale pentru animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 1 =