Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Caraș-Severin a comandat la Ministerul Sănătăţii 17.000 de doze de vaccin antigripal

vaccinare e1609772539242

Sezonul virozelo respiratorii pare că a debutat în forță, schimările de temperatură afectându-i pe cărășeni și nu numai. În ceea ce privește acest aspect, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Caraș-Severin a comandat deja 17.000 de doze de vaccin antigripal la Ministerul Sănătăţii, număr stabilit în urma cartografierii făcute după datele primite de la medicii de familie.

Campania de vaccinare ar putea debuta luna viitoare, după ce vaccinul va ajunge în județ. Virozele respiratorii sunt frecvente în sezonul rece și pot afecta colectivitățile în care copiii desfășoară activități de învățământ. Atât infecția cu SARS-CoV-2, cât și gripa fac parte din categoria virozelor respiratorii, care pot produce complicații, mai ales la persoanele care prezintă anumite comorbidități (boli cardiovasculare, boli pulmonare, diabet etc.).

Prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii sunt posibile în mare măsura dacă sunt respectate o serie de reguli mai ales în instituțiile de invățământ: igiena mâinilor: spălarea frecventă a mâinilor și/sau dezinfecția lor (înainte de intrarea în clasă, înainte de masă, după utilizarea toaletei, după tuse/strănut, ori de câte ori e necesar); igiena respiratorie: tuse, strănut în șervețel de unica folosința sau în plica cotului, aruncarea șervețelului la gunoi imediat după folosire, spălarea/dezinfecția mâinilor după tuse/strănut; igiena în clase: aerisirea frecventa a sălilor de clasă (păstrarea ferestrelor deschise ori de câte ori este posibil sau aerisirea cel puțin 10 minute după fiecare oră de curs), curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor; evitarea schimburilor de obiecte personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 − 11 =